Zprávy dne

Strana 12960

MF zveřejní výsledky státního rozpočtu, čeká se vyšší schodek

3.1.2012 04:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo financí dnes zveřejní výsledky státního rozpočtu za loňský rok. Podle dřívějšího vyjádření ministra financí Miroslava Kalouska skončilo loni hospodaření státu se schodkem 140 až 150 miliard korun. Naplánovaný rozpočet přitom počítal s deficitem 135 miliard korun. Důvodem horšího výsledku jsou podle ministra zpožděné a zadržené platby z Evropské unie.

Ministerstvo financí oznámí loňský deficit státního rozpočtu

3.1.2012 01:27Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Ministerstvo financí dnes oznámí, kam až se loni vyšplhal deficit státního rozpočtu a o kolik klesly daňové příjmy.

Američané letos vrátí rekordní počet dárků zakoupených po internetu, odhaduje UPS

2.1.2012 21:57Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
United Parcel Service očekává, že hned první pracovní den po Vánocích, což je v USA úterý, bude vracet více než 550.000 balíků. Procentuálně by měl být počet vrácených balíků sice nižší, reálné číslo bude však oproti loňsku vyšší díky celkovému nárůstu nákupů přes internet.

Ekonomové považují za největší problém míru nejistoty

2.1.2012 19:46Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Před různými katastrofickými scénáři ekonomického vývoje varovali dnes po společném obědě prezident, Václav Klaus a premiér, Petr Nečas.

Sarkozy se před schůzkou EU sejde s Merkelovou. Budou řešit, jak na krizi

2.1.2012 19:37Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Před lednovým summitem EU bude v Berlíně jednat francouzký prezident Nicolas Sarkozy z německou kancléřkou Angelou Merkelovou. Jednat mají o podrobnostech nových evropských smluv a řešení dluhové krize.

Kalousek: Příjmy státního rozpočtu by letos mohly klesnout až o 50 miliard korun

2.1.2012 18:40Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) by česká ekonomika letos mohla klesnout až o dvě procenta, což by oproti plánu znamenalo propad rozpočtových příjmů o 30 – 50 miliard korun. Kalousek to v pondělí uvedl pro agenturu Mediafax.

Evropské akcie v pondělí posílily, německý DAX přidal tři procenta

2.1.2012 18:25Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy, na kterých se letos poprvé obchodovalo, v pondělí rostly. Akcie byly podpořeny podle agentur AFP a Reuters především výrazným růstem v Německu a právě daty z této země.

Jobs.cz a Práce.cz patří finské Alma Media, výše transakce se odhaduje na miliardu korun

2.1.2012 18:07Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejnavštěvovanější české pracovní portály Jobs.cz a Prace.cz od pondělka patří finské skupině Alma Media. Dokončení transakce, jejíž hodnota se odhaduje na miliardu korun, v pondělí agentuře Reuters potvrdil viceprezident Alma Media Rauno Heinonen.

Kalousek pro ČRo: Ekonomika neporoste, či klesne o 2 procenta

2.1.2012 18:00Zdroj: RozhlasDetail zprávy
Česká ekonomika podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) letos neporoste či klesne až o dvě procenta. Pokládá to za nejpravděpodobnější ze tří variant, které pro vývoj ekonomiky zpracovalo ministerstvo financí.

Vedení lyžařského svazu se bude zabývat nabídkami dvou finančních skupin na prodej podílů v areálech

2.1.2012 17:56Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vedení Svazu lyžařů České republiky (SLČR) se bude zabývat příští týden nabídkami skupin PPF a J&T na prodej jeho podílů v krkonošských lyžařských areálech. Agentuře Mediafax to v pondělí potvrdil předseda SL ČR Lukáš Sobotka.

Česká ekonomika může letos podle Kalouska klesnout až o 2 pct

2.1.2012 17:54Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká ekonomika podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) letos neporoste či klesne až o dvě procenta. Pokládá to za nejpravděpodobnější ze tří variant, které pro vývoj ekonomiky zpracovalo ministerstvo financí. Řekl to dnes Českému rozhlasu - Radiožurnálu. Příjmy rozpočtu by tak klesly o 30 až 50 miliard korun, tedy zhruba o dvě procenta, schodek rozpočtu 105 miliard korun by měl být zachován.

Na pamětních mincích lze vydělat stovky procent, jejich cena ale může i klesat, říká obchodník

2.1.2012 17:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zatímco ceny investičních mincí vycházejí hlavně z kurzu zlata nebo stříbra na komoditních trzích, hodnotu pamětních mincí určují především nabídka a poptávka. Pokud při stávajících nákladech mincí jejich cena prudce vzroste a za dva měsíce se zjistí, že je jich dost, jde zase rychle dolů, říká dlouholetý obchodník s mincemi Jiří Vandas.
Pátek 29. března 2024 Praha 10:42,New York04:42