Zprávy dne

Strana 12960

MMF už zadluženým Řekům příliš nevěří. Atény balancují na hraně bankrotu

8.1.2012 10:48Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Řekové už ztrácejí důvěru mezinárodních institucí. Důvodem je jejich neschopnost řešit problémy se státním zadlužením. Mezinárodní měnový fond jim doporuručuje nové úspory, jinak jihoevropské zemi hrozí státní bankrot.

Financial Times: Airbus dodá do Číny deset obřích airbusů. V krizi se mu daří

8.1.2012 07:28Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Výrobci letadel mají navzdory krizi dobrý rok. Evropský Airbus podle listu Financial Times dostal v Číně zakázku na deset dvoupatrových Airbusů A380. V souboji s Boeingem dlouhodobě vyhrává v počtu dodaných strojů.

Olympus možná bude chtít po vedoucích pracovnících velké odškodné

8.1.2012 06:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio - Japonský výrobce fotoaparátů Olympus uvažuje o tom, že zažaluje své současné i bývalé vedoucí pracovníky o odškodné kolem 90 miliard jenů (24 miliard Kč). Agentuře Reuters to dnes řekl zdroj obeznámený se situací. Dodal, že prezident podniku Šuiči Takajama zvažuje rezignaci. Firmou nyní otřásá skandál kolem zatajování ztrát z investic.

Tisk: MMF ztrácí důvěru ve schopnost Řecka splatit dluhy

8.1.2012 00:50Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Mezinárodní měnový fond (MMF) ztrácí důvěru ve schopnost Řecka ozdravit veřejné finance a vypořádat se s vysokým zadlužením. Uvedl to německý časopis Der Spiegel s odvoláním na interní zprávu fondu.

MMF ztrácí důvěru, že Řecko dokáže očistit své veřejné finance

7.1.2012 20:21Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Mezinárodní měnový fond (MMF) ztrácí důvěru, že se Řecku podaří vyřešit problémy v jeho veřejných financích a zabránit tak neustálému růstu státního dluhu. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters s odvoláním na německý týdeník Der Spiegel.

Na elektromobily sázejí všechny automobilky. Prodalo se jich jen pár desítek tisíc

7.1.2012 18:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vysoká cena, krátká dojezdová vzdálenost a potíže s distribucí srazily světové prodeje elektromobilů. Světové automobilky plánují letos představit zbrusu nové modely a věří, že tím tento segment trhu oživí.

Belgie chce uklidnit Komisi, zmrazí více než miliardu eur z rozpočtu

7.1.2012 17:53Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Belgie chce na několik měsíců zmrazit více než miliardu eur (cca 26 miliard korun) z výdajů rozpočtu, aby tím uklidnila Evropskou komisi (EK), které se nelíbí rozpočet země. Informovala o tom v sobotu agentura AFP s odvoláním na prohlášení belgického ministra státního rozpočtu.

McAfee varuje před kybernetickou válkou a politicky motivovanými počítačovými útoky

7.1.2012 16:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Kybernetičtí zločinci se v letošním roce zaměří hlavně na politicky motivované útoky, demonstrace kybernetické války a vysoce cílené útoky na firmy fungující v určitém oboru. Vyplývá to z nejnovější prognózy společnosti McAfee počítačových hrozeb v tomto roce (2012 Threat Predictions).

Řecko potřebuje podle poradce německého ministra financí odepsat více dluhů než jen polovinu

7.1.2012 15:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Poloviční odepsání hodnoty řeckých dluhopisů, což je součástí dohody s privátními věřiteli, nestačí, aby se země dostala z obrovského zadlužení. Řeckým novinám to podle agentury Reuters v sobotu řekl Clemens Fuest, poradce německého ministra financí Wolfganga Schäubla.

Na severu Čech dělá problémy sněžení, u Jablonce boural autobus

7.1.2012 15:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Jablonec nad Nisou - Dopravu v Libereckém kraji začíná komplikovat sněžení, které přišlo během dopoledne od západu. Obtížně sjízdná je i hlavní silnice mezi Novým Borem a Českou Kamenicí, která je součástí tahu z Liberce do Děčína. ČTK to řekla mluvčí krajské policie Vlasta Suchánková. V obci Janov nad Nisou na Jablonecku se navíc srazil autobus MHD s terénním automobilem, v němž se zranili tři lidé.

Nečasův kabinet má odsouhlasit státní dluhopisový program až za 101 miliard korun

7.1.2012 10:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Česká republika vydá v letošním roce státní dluhopisy maximálně za 101 329 627 000 korun a veškeré závazky z nich musí mít splacené nejpozději do 55 let. Vyplývá to z návrhu zákona o státním dluhopisovém programu, který mají ve středu posoudit ministři vlády Petra Nečase (ODS).

Obama vyzve americké firmy, aby nová pracovní místa vytvářely doma místo zahraničí

7.1.2012 10:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký prezident Barack Obama příští týden vyzve hlavní společnosti v USA, aby rozšířili svou působnost na domácí půdě, místo aby vyváděly pracovní místa do zahraničí. V sobotu o tom informovala agentura Reuters s tím, že je to součástí Obamova předvolebního boje s vysokou nezaměstnaností.
Pondělí 29. dubna 2024 Praha 01:21,New York19:21