Zprávy dne

Strana 12961

Na pamětních mincích lze vydělat stovky procent, jejich cena ale může i klesat, říká obchodník

2.1.2012 17:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Zatímco ceny investičních mincí vycházejí hlavně z kurzu zlata nebo stříbra na komoditních trzích, hodnotu pamětních mincí určují především nabídka a poptávka. Pokud při stávajících nákladech mincí jejich cena prudce vzroste a za dva měsíce se zjistí, že je jich dost, jde zase rychle dolů, říká dlouholetý obchodník s mincemi Jiří Vandas.

Němci chtějí donutit banky k odpisu tří čtvrtin našeho dluhu, píše řecký server

2.1.2012 17:46Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Banky by měly odepsat více než polovinu řeckéhé dluhu, jak slíbily na podzimním summitu EU, píše řecký portál. Soukromí věřitelé drží řecké státní dluhopisy za v přepočtu více než 5 bilionů korun.

Firma Auto Podbabská má nového výkonného ředitele, stal se jím Roman Jahoda

2.1.2012 17:39Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Zástupce společnosti Auto Podbabská Jan Dejmek oznámil nové obsazení pozice výkonného ředitele, stal se jím Roman Jahoda. Agentuře Mediafax to v pondělí sdělila Dagmar Čámská z marketingu a reklamy společnosti Přerost a Švorc Auto.

NERV nechce ekologickou daň. Peníze z politiky soudržnosti si ale pochvaluje

2.1.2012 17:27Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Národní ekonomická rada vlády (NERV) by ráda viděla, aby česká vláda v EU usilovala o zachování peněz na politiku soudržnosti. Z té totiž do Česka plynou destíky miliard korun ročně. Rada je pak proti zavedení daně z finančních transakcí nebo ekologické daně.

Němci prý zkoumají, jak banky donutit odepsat 75 pct dluhu Řecka

2.1.2012 17:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Atény/Berlín - Němci prý zkoumají možnost, jak přinutit soukromé věřitele, což jsou hlavně banky, odepsat až 75 procent řeckého dluhu. Napsal to dnes řecký portál Euro2day, který ale nesdělil zdroj svých informací. Oficiální místa v Berlíně podle agentury Bloomberg zprávu odmítla komentovat a jen uvedla, že jednání finišují a mohla by skončit už velmi brzy.

Vedení lyžařského svazu se bude zabývat nabídkami skupin PPF a J&T na prodej podílů v areálech

2.1.2012 17:11Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vedení Svazu lyžařů České republiky (SLČR) se bude zabývat příští týden nabídkami dvou finančních skupin na prodej jeho podílů v krkonošských lyžařských areálech. Agentuře Mediafax to v pondělí potvrdil předseda SL ČR Lukáš Sobotka.

V době krize mohou investoři vydělat na whisky. Její cena stabilně roste

2.1.2012 17:06Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Cena kvalitní whisky ročně roste asi o 12 procent. Internetová burza whisky nabízí celkem přes 46.000 různých lahví, které mají dohromady hodnotu přes 5,6 milionu eur. Je třeba dávat pozor na padělky.

NERV: ČR by měla být pro zachování peněz na politiku soudržnosti

2.1.2012 17:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Česká republika by měla prosazovat v EU zachování peněz na politiku soudržnosti. Uvedla to dnes Národní ekonomická rada vlády (NERV), která projednala dokument zabývající se rozpočtovým rámcem EU pro roky 2014 až 2020 a navrhla zájmy Česka v jednotlivých oblastech. Cílem politiky soudržnosti, známé také jako kohezní politika, je hlavně vyrovnávat hospodářské a sociální rozdíly mezi evropskými regiony.

Pražská burza vstoupila do nového roku růstem, PX přidal 1,38 procenta

2.1.2012 16:58Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pražská burza v pondělí rostla, index PX si při velmi nízké aktivitě investorů připsal 1,38 procenta a uzavřel na úrovni 923,7 bodu. Nahoru ho táhla především Erste Bank (+3,40 %), naopak nejvýrazněji proti směru trhu šel tabákový Philip Morris (-0,99 %).

PX uzavřel v novém roce silnější, aktivita je slabá

2.1.2012 16:52Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza vstoupila do nového roku s velmi slabou aktivitou, mnohé trhy dnes ještě stále neotevřely, včetně Londýna a USA. Index PX vykazoval po celý den růst, uzavřel silnější o 1,4 % na 923,7 bodech. Kromě defenzivních titulů si všichni…

Porsche čelí nové žalobě investorů kvůli dřívější snaze o převzetí Volkswagenu

2.1.2012 16:44Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Skupina investičních fondů žádá odškodné téměř dvě miliardy eur. Porsche prý utajováním svých záměrů způsobila výkyvy v cenách akcií. Automobilka obvinění považuje za neopodstatněná.

ŘSD podalo trestní oznámení kvůli převodům pozemků v Ruzyni

2.1.2012 16:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) podalo trestní oznámení kvůli výstavbě pražského okruhu. Týká převodu pozemků v okolí Ruzyně. Do údajně nevýhodných transakcí byla prý zapojena i část bývalého vedení Ředitelství dálnic…
Pátek 29. března 2024 Praha 13:27,New York07:27