Zprávy dne

Strana 12955

Obama vyzve americké firmy, aby nová pracovní místa vytvářely doma místo zahraničí

7.1.2012 10:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký prezident Barack Obama příští týden vyzve hlavní společnosti v USA, aby rozšířili svou působnost na domácí půdě, místo aby vyváděly pracovní místa do zahraničí. V sobotu o tom informovala agentura Reuters s tím, že je to součástí Obamova předvolebního boje s vysokou nezaměstnaností.

Coene (ECB): Evropa začíná zvládat své dluhy

7.1.2012 09:38Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Evropa začíná ovládat své schodky veřejných financí. V rozhlasovém rozhovoru to prohlásil člen Rady guvernérů Evropské centrální banky (ECB) Luc Coene, citovala agentura Reuters.

Americké akcie v pátek mírně ztrácely

7.1.2012 09:09Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americké akcie během pátečního obchodování zaznamenaly mírný pokles, který přišel po třech dnech růstu. Informuje o tom v noci na sobotu agentura Reuters.

Nemyslitelné se stává skutečností: Výrobce fotoaparátů Kodak se chystá na bankrot

7.1.2012 08:51Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Výrobce fotoaparátů Kodak je na pokraji bankrotu. Firma zaspala digitalizaci fotografie a to i přesto, že přišla jako první na trh s digitální zrcadlovkou. Záchrana Kodaku by mohla vést přes prodej patentů, kterých má firma více než tisíc.

Veletrhy cestovního ruchu v Brně představí přes 100 zahraničních destinací

7.1.2012 08:22Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ve druhé polovině příštího týdne se na brněnském výstavišti uskuteční dvojice veletrhů cestovního ruchu Go a Regiontour, vystavující firmy z 20 zemí budou prezentovat přes 100 zahraničních destinací. Blíže o tom informovala marketingová manažerka akce Markéta Kamenická.

Americké akcie v závěru týdne kvůli Evropě vesměs oslabily

6.1.2012 22:08Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie uzavřely dnes vesměs slaběji, první týden nového roku byl ale celkově díky známkám zesilujícího ekonomického oživení v USA ve znamení růstu. Dnešní zpráva o silném růstu zaměstnanosti v americké ekonomice už trh výš nedostala, protože ji překryly obavy z dluhové krize v Evropě, která odrazuje od nákupů rizikovějších aktiv. To dál sráželo kurz eura, který dnes klesal na nová minima k dolaru i jenu.

ČT: SŽDC zvýší poplatek za používání kolejí až na osminásobek

6.1.2012 20:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zvýší poplatek za používání kolejí na méně frekventovaných tratích až na více než osminásobek. Uvedla to dnes Česká televize (ČT). Dopravci to považují za likvidační. Podle nich to bude…

Západoevropské akcie zažily třetí týden růstu po sobě

6.1.2012 18:56Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie skončily dnes navzdory dalšímu propadu bank téměř beze změny a během dne je mírně podpořily údaje z amerického trhu práce. Za celý týden posílily o více než jedno procento a zaznamenaly třetí týden růstu.

KIT přesune obchodování s akciemi z Prahy do Londýna

6.1.2012 18:37Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Technologická firma KIT digital, jejíž centrála sídlí v České republice, chce nejpozději v polovině roku odejít z pražské burzy do Londýna. V pátek o tom informoval server Euro.cz.

Akcie na pražské burze v prvním týdnu roku klesly o 1,8 pct

6.1.2012 18:31Zdroj: E15Detail zprávy
Akcie na pražské burze v prvním letošním týdnu mírně klesly, hlavní index PX ve srovnání s minulým pátkem ztratil 1,8 procenta na 894,4 bodu. Nejvýrazněji zlevnily akcie tabákové firmy Philip Morris, které byly v hodnocení za celý rok rok 2011 nejúspěšnější. Nejvíce si naopak polepšily cenné papíry technologické firmy KIT digital. Za poslední týden loňského roku akcie stouply o 1,6 procenta, za celý rok 2011 se propadly o 26 procent.

Soud potvrdil volbu nových členů představenstva zkrachovalé Sazky

6.1.2012 18:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Městský soud v Praze zapsal do obchodního rejstříku nové členy představenstva společnosti Sazka, zvoleni byli na prosincové valné hromadě, která se podle tehdejšího vedení nekonala podle stanov společnosti. V pátek o tom informoval nově zapsaný předseda představenstva Karel Bouček.

KITD (+7,22 %) zvyšuje výhled na 2012, pražské burze se však nepovedl závěr seance

6.1.2012 18:09Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Pražská burza během dne kolísala kolem nuly, když dvakrát změnila záporné a kladné teritorium, v závěru seance se však posunula výrazněji do záporu a odevzdala 0,8 %. Závěrečný propad nicméně postihl většinu evropských trhů a to i přes…
Středa 24. dubna 2024 Praha 08:32,New York02:32