Zprávy dne

Strana 12913

Cesta k obnovení důvěry trhů v EU bude podle Merkelové dlouhá

14.1.2012 12:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Snížení ratingu devíti zemím eurozóny podle německé kancléřky Angely Merkelové potvrzuje, že Evropskou unii čeká ještě dlouhá cesta k obnovení důvěry trhů. Kancléřka podle agentury AP zároveň vyzvala země EU, aby co nejrychleji přijaly dohodu o rozpočtové odpovědnosti a zavedly stálý záchranný fond.

Japonský premiér se bojí. "Dopadneme jako Francouzi. Musíme rychle reformovat finance"

14.1.2012 10:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Japonsko, které se posledních dvaceti letech potýká s hospodářskými problémy a navíc jej loni zasáhlo ničivé zemětřesní, musí rychle ozdravit své finance. Jeho premiér Jošihiko Noda se jinak obává "francouzské cesty". Francii a dalším osmi zemím eurozóny v pátek 13. ledna snížila agentura S&P rating.

Nadace OKD rozdělí mezi neziskovky 60 milionů korun

14.1.2012 10:28Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Neziskové organizace a obce v době krize podpoří Nadace OKD 60 miliony korun. Peníze půjdou na aktivity pro děti i seniory, na zlepšení života hendikepovaných, budování parků nebo podporu chráněných dílen, informoval mluvčí Nadace OKD Vladislav Sobol.

Roach: I když se eurozóna nerozpadne, těžiště globální ekonomiky se přesune do Asie

14.1.2012 10:17Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Vůdčí roli v globální ekonomice od Evropy a Spojených států přebírají asijské země. Nic se na tom nezmění, ani když se eurozóna nerozpadne, uvedl v rozhovoru pro agenturu Bloomberg analytik Stephen Roach z asijské divize americké poradenské společnosti Morgan Stanley.

Francouzi a Němci se pustili do S&P. Eurokomisař Rehn řekl, že snížení ratingu je scestné

14.1.2012 10:03Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Úder hromu, scestné rozhodnutí, nekonzistentní posudek, ale i špatná zpráva, nikoliv však katastrofa. Tak v noci reagovali politici ze zemí, kterým včera agentura S&P snížila rating. Nejhorší zprávou pro investory je zhoršení hodnocení pro Francii.

Internetové domény s koncovkou .cz od února zlevní

14.1.2012 09:40Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Levnější o 11 procent budou od února internetové domény s koncovkou .cz. Informoval o tom český registrátor domén CZ.NIC.

Apple se brání kritice, zveřejnil seznam dodavatelů

14.1.2012 09:20Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Americký výrobce počítačů a chytrých telefonů se brání kritice, že zaměstnanci jeho dodavatelů pracují v nebezpečných podmínkách a za směšnou mzdu. Informoval o tom deník Wall Street Journal.

Japonský premiér vyzval k urychlené stabilizaci financí

14.1.2012 08:48Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio - Japonský premiér Jošihiko Noda dnes vyzval k urychlené stabilizaci veřejných financí své země. V opačném případě podle něj hrozí, že ratingové agentury jeho zemi sníží rating, stejně jako to učinily v pátek směrem k Francii a dalším evropským zemím, napsala agentura Reuters.

Prezident Klaus vystoupí na konferenci a setká se s rakouským protějškem Fischerem

14.1.2012 07:08Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Prezident Václav Klaus se při příležitosti mezinárodní ekonomické konference ve Vídni na téma Ekonomiky v přechodu - 20 let poté, kde v sobotu vystoupí se svým příspěvkem, setká i se svým rakouským protějškem Heinzem Fischerem. Agentuře Mediafax to sdělil mluvčí Hradu Radim Ochvat.

Akcie v USA kvůli zprávě o snížení ratingu zemí eurozóny klesly

13.1.2012 23:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie dnes oslabily a ukončily růst, který trval čtyři seance. Za ztrátami trhu stály zprávy o snížení ratingu některých zemí eurozóny, které obrátily zájem investorů zpět k evropské dluhové krizi.

Apple prvně odtajnila seznam dodavatelů pro iPhone

13.1.2012 22:37Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Společnost Apple poprvé zveřejnila seznam dodavatelů součástek do mobilních telefonů iPhone, tabletů iPad a dalších zařízení. Zpráva přišla v době rostoucí kritiky kvůli údajným sociálním a ekologickým prohřeškům v továrnách dodavatelů Applu především v Číně. Agentura AP podotkla, že seznam dodavatelů americký gigant řadu let úzkostlivě tajil.

Summit EU bude v původním termínu 30. ledna

13.1.2012 22:12Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Summit Evropské unie o řešení dluhové krize se uskuteční v původním termínu 30. ledna. Potvrdil to v pátek předseda Evropské rady Herman Van Rompuy, kterého cituje agentura AFP.
Pátek 26. dubna 2024 Praha 21:36,New York15:36