Zprávy dne

Strana 12860

RWE se nechce do plynovodu Nabucco. Projekt firmě připadá moc drahý

21.1.2012 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Německá firma splácející dluhy chce šetřit. Raději by menší projekty. Česko bude "jižní plyn" odebírat i v případě, že Nabucco padne. Plynovod má navíc přímou konkurenci v dalším projektu South Stream, který má být dostavěn v roce 2015 - dva roky před Nabuccem.

Seriál FT: Tradiční vzory přestávají v USA platit. Lidé ztrácejí důvěru v politický systém

21.1.2012 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Proti Wall Streetu se obrací hněv demokratů i republikánů. Věk a rasa budou hrát větší politickou roli než třídní příslušnost. Americké domácnosti, které byly zvyklé rozhazovat peníze za "nepotřebné" zboží, teď nemají peníze ani na jeho uskladnění v takzvaných "storage houses".

Na veletrhu Gaudeamus se představí přes 3000 studijních oborů

21.1.2012 07:37Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Na veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus 2012, který se na Výstavišti Praha Holešovice uskuteční od 24. do 25. ledna, se představí 156 samostatných vystavovatelů, 230 fakult a přes 3000 studijních oborů. Informovala o tom pořadatelská společnost MP-Soft.

Snahu podpořit zdroje MMF zatím jasně podpořila jen EU

20.1.2012 20:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Mexiko - Snahu zvýšit objem finančních zdrojů Mezinárodního měnového fondu (MMF) o dalších minimálně 500 miliard dolarů (asi deset bilionů Kč) zatím jednoznačně podpořila jen Evropská unie. Ostatní země většinou jen zvažují, zda Evropu nedonutit k příslibu dalších úsporných opatření, než bude možné poskytnout fondu další peníze. MMF chce nové zdroje hlavně na boj s dopady evropské dluhové krize.

Majitel Megauploadu Kim Schmitz: Milionář, hacker a mezinárodní "spiklenec"

20.1.2012 19:45Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Vlastník zavřeného serveru Megaupload Kim Schmitz se z hackera a podvodníka s platebními kartami vypracoval na milionáře s vlastní sbírkou luxusních aut. Podle obžaloby také na mezinárodního zločince těžícího miliony dolarů z porušování autorských práv.

Povolení na dostavbu D8 zatím pravomocné nebude

20.1.2012 19:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Lovosice (Litoměřicko) - Stavební povolení na dokončení dálnice D8 zatím právní moci nenabude. Jedno odvolání už přišlo od ekologického aktivisty Lubomíra Studničky, druhé pošlou elektronicky před půlnocí Děti Země. ČTK to dnes večer…

EKONOM: Při teplé zimě přicházíme každý den o miliony, říká šéf EPH Křetínský

20.1.2012 19:20Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Pokud by ČEZ přistoupil na ceny uhlí požadované Pavlem Tykačem, byla by to katastrofa pro celou českou energetiku, říká šéf a spolumajitel EPH Daniel Křetínský. V rozhovoru pro týdeník Ekonom také podrobně nastiňuje další plány holdingu.

České aerolinie jsou připraveny pomoci zákazníkům zkrachovalých Czech Connect Airlines

20.1.2012 19:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
České aerolinie (ČSA) jsou připraveny pomoci dopravit do nebo z Moskvy a dalších bodů v Ruské federaci všechny cestující, kteří si už zakoupili letenku od Czech Connect Airlines a mohli by se dostat do problémů v případě nevypravení jejich letů. V pátek o tom informovala mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Dukovany odstaví třetí blok, bude se měnit palivo

20.1.2012 19:02Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Jadernou elektrárnu v Dukovanech čeká první odstávka v tomto roce. Od soboty bude mimo provoz 3. blok, důvodem je výměna paliva, uvedl v pátek pro agenturu Mediafax mluvčí elektrárny Petr Spilka.

Průmysl dostane od vlády půl miliardy na vývoj a výzkum

20.1.2012 18:49Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Ministerstvo průmyslu a obchodu rozdělí v letošním roce půl miliardy korun na průmyslový výzkum a rozvoj, peníze dostane 120 subjektů. Novináře o tom v pátek informoval mluvčí resortu Jiří Sochor.

Americké akcie mírně oslabují, negativní vliv má Google

20.1.2012 18:43Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie zahájily dnešní obchodování mírným poklesem, který byl reakcí na horší výsledky některých velkých amerických firem. Zklamal především Google, který nedokázal tržby a zisk zvýšit natolik, aby uspokojil akcionáře. Horší výsledky měl ale i koncern General Electric. Pokles ale pomáhají mírnit spekulace, podle nichž už má Řecko nadosah dohodu o výměně dluhopisů.

Západoevropské akcie zakončily týden mírným poklesem

20.1.2012 18:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Akcie na burzách v západní Evropě uzavřely týden mírným poklesem, který je ale po sérii růstových dnů pouze nepatrnou korekcí. Nálada na trzích se v posledních dnech výrazně zlepšila, o což se částečně zasloužily příznivější ekonomické vyhlídky a optimismus ohledně situace Řecka.
Sobota 20. dubna 2024 Praha 14:43,New York08:43