Zprávy dne

Strana 12858

Allianz: Firmy se bojí hlavně ekonomických rizik, katastrof méně

22.1.2012 14:30Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Firmy a podnikatelé napříč celým světem se nejčastěji obávají rizik ekonomických, následují hrozby přerušení podnikatelské činnosti a přírodních katastrof. Vyplývá to ze studie skupiny Allianz, kterou má ČTK k dispozici. V Česku se podniky obávají více rizik z živelních kalamit než z přerušení provozu.

Zájem o stavební spoření loni podle předběžných statistik klesl

22.1.2012 14:11Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Stavební spořitelny loni půjčily Čechům přes 45 miliard korun. Vyplývá to z údajů čtyř z pěti stavebních spořitelen, které čísla za loňský rok zveřejnily, a z výsledků Českomoravské stavební spořitelny do loňského listopadu. V roce 2010 poskytly spořitelny podle údajů Asociace českých stavebních spořitelen téměř 114.000 úvěrů za 58 miliard korun.

Dobeš: Pokud cena paliv dosáhne 40 Kč, musí to vláda řešit

22.1.2012 13:29Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Pokud by se cena pohonných hmot blížila 40 korunám za litr, je nutné, aby se tímto problémem začala zabývat vláda. V České televizi to dnes uvedl ministr dopravy Pavel Dobeš. Možnosti snížení ceny paliva jsou ale podle něj nyní k dispozici jen dvě - výše sazby daně z přidané hodnoty a spotřební daně.

EKONOM: Andrej Babiš neměl chodit do politiky, říká šéf EPH Křetínský

22.1.2012 12:50Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
K Babišovi mám velký respekt, ale v čele bojovníků s korupcí by neměl stát aktivní byznysman, říká v rozhovoru pro týdeník Ekonom šéf holdingu EPH Daniel Křetínský. Pochvaluje také působení bývalého premiéra Mirka Topolánka v čele Teplárenského sdružení.

ŘSD: Na devítikilometrovém úseku D47 je rekordních 901 vad

22.1.2012 12:42Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Na zhruba devítikilometrovém úseku dálnice D47 mezi Bělotínem a Ostravou reklamuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) celkem 901 vad. Většina, tedy 460, jich připadá na mostní objekty, zbytek na mimoúrovňové křižovatky (98) a samotnou dálnici (343). ČTK to dnes oznámila mluvčí ŘSD Nina Ledvinková. Ředitelství chce vady uplatnit v rámci záruky.

Věřitelé stáhli insolvenční návrhy na ostravské aerolinky Job Air

22.1.2012 11:43Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Čtveřice věřitelů vzala zpět své insolvenční návrhy na ostravskou leteckou společnost Job Air - Central Connect Airlines, soud by měl insolvenční řízení v brzké době zastavit. Agentura Mediafax to v neděli zjistila z internetové verze insolvenčního rejstříku.

Digitalizována je čtvrtina kin, ostatním hrozí příští rok zánik

22.1.2012 10:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Mnoha tuzemským kinům od příštího roku hrozí zánik, protože nejsou vybavena digitální technologií. Nové filmy totiž od roku 2013 už nebudou distribuovány na klasických filmových kopiích, ale pouze v digitální formě. Moderními digitálními technologiemi je přitom nyní v Česku vybavena necelá čtvrtina z 470 biografů, jejichž modernizace připadá v úvahu. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu a portálu Digitálníkino.cz.

Nečasův kabinet má rozhodnout o osudu a výši půjčky MMF

22.1.2012 09:18Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Kolik a zda vůbec Česká republika půjčí z devizových rezerv České národní banky (ČNB) Mezinárodnímu měnovému fondu (MMF) na záchranu eurozóny, bude ve středu projednávat vláda. Podle premiéra Petra Nečase (ODS) je vyloučené, aby šlo o původně avizovanou sumu 90 miliard korun.

Seriál FT: Kapitalismus už Západu nepatří. Světu chybí lídři, kteří nejsou ve vleku trhů

22.1.2012 09:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
V roce 2008, kdy propukla ekonomická krize, se zdálo, že politici opět vezmou věci do svých rukou. O tři roky později to ale podle deníku Financial Times vypadá, že světu dál vládnou finanční trhy. Vlády nedokážou v době globalizace nabídnout občanům ochranný deštník.

Provozovatel elektrárny Fukušima bude asi na deset let zestátněn

22.1.2012 06:28Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Tokio - Japonská společnost Tokyo Electric Power (TEPCO), která provozuje jadernou elektrárnu Fukušima, bude minimálně na deset let zestátněna. Podle agentury Kjódó s tím počítá vládní úřad pro financování odškodného po jaderných haváriích. Předpokládá se také, že vláda firmě poskytne finanční injekci kolem jednoho bilionu jenů (asi 256 miliard Kč).

Novela insolvenčního zákona má odradit nepoctivé věřitele

21.1.2012 17:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha/Hradec Králové - Ministerstvo spravedlnosti chce zamezit bezdůvodnému podávání insolvenčních návrhů a zabránit tak možným negativním dopadům na fungování zdravé společnosti. Novelu zákona, podle které by mohl soud například nepoctivému…

Atmosféra v Aténách je "dobrá". Jednání o řeckém dluhu ale budou pokračovat po telefonu

21.1.2012 17:21Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Jak přesně bude probíhat odpuštění části řeckého dluhu se tuto sobotu zřejmě nedozvíme. Zástupci soukromých věřitelů Řecka totiž nečekaně opustili Atény bez dohody. Další jednání se prý povedou po telefonu.
Pátek 19. dubna 2024 Praha 23:33,New York17:33