Zprávy dne

Strana 11366

Věřím v kvalitu, říká majitel restaurace, který dostal Zdeňka Pohlreicha

4.10.2012 21:40Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Místo v tomto podniku je dobré si rezervovat. Sláva steaků se za pět let trvání hospůdky U Štěpána rozšířila hodně daleko za Sušici. Její majitel nevypadá, že by ze svého plánu dělat v podhůří Šumavy kvalitní gastronomii bez kompromisů slevil.

Fed v září diskutoval o prazích inflace a nezaměstnanosti

4.10.2012 20:53Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington - Americká centrální banka (Fed) diskutovala na svém posledním zasedání před třemi týdny o možnosti vytyčení konkrétních úrovní inflace a nezaměstnanosti, které by sloužily jako signály pro změnu její měnové politiky. Fed to dnes…

Vědci z EU odmítli studii o rizicích GM kukuřice pro zdraví

4.10.2012 20:07Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Vědecký tým Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) dnes odmítl závěry francouzské studie, která údajně ukázala zdravotní rizika jednoho z typů geneticky modifikované kukuřice. Studie známého odpůrce geneticky modifikovaných potravin Gillese-Erica Seraliniho je podle EFSA vědecky nekvalitní, takže z ní není možné činit žádné závěry.

Prima: Podvodníci vyzývají k úhradě nedoplatku za elektřinu

4.10.2012 19:34Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Řadě lidí v uplynulém týdnu přišel podvodný email, který se tvářil jako výzva zákaznického centra energetické společnosti E.ON. Zpráva je vyzývala k uhrazení nedoplatku, jinak jim bude odpojena elektřina. Informovala o tom televize Prima. Společnost před podvodníky varuje také na svých internetových stránkách.

Západoevropské akcie kvůli ekonomice dál oslabily

4.10.2012 18:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Západoevropské akcie dnes smazaly počáteční zisky a skončily opět mírným poklesem. Trh oslabovaly špatné ekonomické vyhlídky a to, že Evropská centrální banka nejednala o snížení úroků.

Americké akcie díky ECB a příznivým údajům dál rostou

4.10.2012 18:16Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování posilovaly čtvrtý den po sobě. Investory povzbudila vyjádření šéfa Evropské centrální banky Maria Draghiho o přípravě programu nákupů státních dluhopisů a příznivé zprávy z americké ekonomiky.

Revoluce v byznysu: Z nájemce bude pachtýř a z půjčky zápůjčka. Nechybí ani výprosa

4.10.2012 17:42Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Úvěrující, propachtovatel, výprosník, koupěchtivec a vydlužitel - to jsou jen některé z prozatím neznámých pojmů, které se už od 1. ledna 2014 objeví v novém občanském zákoníku. Banky už je do připravovaných smluv zavádějí, prosadí se ale i v běžné mluvě?

Stavbou roku je opravený klášter i obří nádrže na pohonné hmoty

4.10.2012 17:31Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Zástupci ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství a dalších pořádajících organizací dnes předali ocenění Stavba roku 2012 pěti architektonickým počinům minulého roku, a to bez rozlišení pořadí. Cenu získala pestrá směsice staveb, od opraveného františkánského kláštera v Hostinném na Trutnovsku až po obří nádrže na pohonné hmoty v Loukově na Kroměřížsku. ČTK to sdělili organizátoři soutěže.

Čunek mluví kvůli zóně o podvodu na zastupitele, Lukáš to odmítá

4.10.2012 17:27Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Zlín - Lídr KDU-ČSL do krajských voleb Jiří Čunek tvrdí, že byl při hlasování o zřízení holešovské průmyslové zóny koncem roku 2005 i později podveden. Zastupitelé podle něj neměli informace o tom, že pozemky, o jejichž nákupu rozhodovali,…

Google ukončil s nakladateli spor o skenování knih

4.10.2012 17:13Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Internetová společnost Google a američtí nakladatelé se dohodli na urovnání dlouholetého sporu o skenování knih chráněných autorskými právy. Sdělily to dnes obě strany. Google však musí ještě vyřešit podobný spor se svazem autorů.

Čeští řidiči mohou levněji natankovat v Rakousku a v Polsku

4.10.2012 16:47Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Tankovat benzin u polských a rakouských čerpacích stanic je pro motoristy výhodnější než u českých prodejců. Naopak u německých a slovenských sousedů by řidiči neušetřili, vyplývá to ze čtvrtečních informací zveřejněných evropským statistickým úřadem Eurostatem.

Euro stouplo na dvoutýdenní maximum vůči dolaru díky ECB

4.10.2012 16:45Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro se dnes vyšplhalo na dvoutýdenní maximum vůči americkému dolaru poté, co Evropská centrální banka (ECB) potvrdila svou připravenost k nákupům státních dluhopisů.
Pátek 26. dubna 2024 Praha 18:37,New York12:37