Zprávy dne

Strana 12542

V Česku přibude inspektorů nemovitostí. Při koupi domu vám mohou ušetřit statisíce

6.3.2012 19:25Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Kanadská značka A Buyer´s Choice Home Inspections přichází do Česka. V tuzemsku chce vybudovat síť takzvaných inspektorů nemovitostí. Podobnou službu dosud nabízelo jen několik malých firem.

Americké akcie výrazně klesly kvůli obavám z Řecka

6.3.2012 19:14Zdroj: E15Detail zprávy
Americké akcie výrazně oslabily kvůli obnoveným obavám, že se Řecku a soukromým věřitelům nepodaří dokončit plánovanou výměnu dluhopisů do blížícího se konečného termínu. Náladu na trhu zasáhly rovněž slabé ekonomické údaje.

Křetínský: Letošní rok bude pro EPH zlomový. Zisk může být až 30 miliard

6.3.2012 18:58Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Energetický a průmyslový holding má rozjednány investice za více než 130 miliard korun. Největším chystaným obchodem je nákup polovičního podílu ve Slovenském plynárenském priemyslu. Připravujeme největší investici české firmy do zahraničí vůbec, tvrdí Daniel Křetínský.

Evropské akcie v úterý prudce klesly na měsíční minima

6.3.2012 18:50Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Nejdůležitější evropské akciové trhy v úterní seanci výrazně ztrácely. Hlavním důvodem jsou podle agentury Reuters obnovené obavy ohledně Řecka a okolo zpomalování hospodářského růstu v Evropě a jiných zemích.

SP ČR: České podniky míří do Iráku

6.3.2012 18:36Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Svaz průmyslu a dopravy České republiky (SP ČR) připravuje obchodní misi do Iráku ve dnech 21. až 24. května 2012. O průběhu příprav v úterý informoval SP ČR.

Americká banka Lehman Brothers opustila režim bankrotové ochrany

6.3.2012 18:32Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americká investiční banka Lehman Brothers Holdings Inc. dnes opustila režim bankrotové ochrany a 17. dubna začne splácet dohodnuté peníze věřitelům. Pád Lehman Brothers v polovině září 2008 byl největším bankrotem v dějinách Spojených států a spustil globální finanční krizi.

Komentář k měnám: Dlouho očekávaná korekce nabrala na rychlosti

6.3.2012 18:19Zdroj: AtlantikDetail zprávy
Jako čekání na Godota bylo čekání na korekci, teď když přišla, je otázkou za milion dolarů - jak bude hluboká a kam až bude pokračovat? Nebo máme nový medvědí trh? Klíčovou událostí tohoto týdne je swap řeckého dluhu a spuštění…

Německo již na úrocích z pomoci Řecku získalo 380 milionů eur

6.3.2012 18:06Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Berlín - Německo již na úrocích z úvěrů poskytnutých v rámci první mezinárodní finanční pomoci Řecku získalo 380 milionů eur (zhruba 9,5 miliardy korun). Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na získané dokumenty německého ministerstva financí.

České firmy mohou v Iráku stavět nové rafinerie. Kuba chystá v květnu obchodní misi

6.3.2012 18:01Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Tuzemské společnosti se v Iráku budou ucházet o zakázky za miliardy dolarů. Kromě stavby rafinerií mají šanci na poli energetiky, zemědělské techniky či telekomunikačních technologiích, řekl ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.

Ministr dopravy Dobeš: Peníze na stavbu dopravní infrastruktury můžeme získat z Lesů ČR

6.3.2012 17:54Zdroj: MediafaxDetail zprávy
Pomocí odložených plateb nebo z peněz, které má stát uložené ve státním podniku Lesy České republiky, by se mohla financovat výstavba dopravní infrastruktury. V úterý to řekl ministr dopravy Pavel Dobeš (VV) na Fóru českého stavebnictví.

Ministr Pospíšil už navrhl, jak odhalovat anonymní firmy

6.3.2012 17:41Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Ministerstvo spravedlnosti předložilo vládě návrh zákona o transparentnosti právnických osob, který určí, jak se mají firmy s anonymními vlastníky odhalit, aby mohly dosáhnout na veřejné zakázky. Dnes o tom informoval Deník Insider. Zákon má zavést některá pravidla, podle nichž musí firmy zveřejnit své vlastníky, případně je prozradit policii.

Euro kleslo na třítýdenní minimum kvůli Řecku

6.3.2012 17:38Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Londýn - Euro se dnes propadlo na třítýdenní minimum vůči dolaru kvůli obavám, že se do výměny řeckých dluhopisů nezapojí dostatečný počet soukromých věřitelů. K poklesu jednotné evropské měny přispěly také nepříznivé údaje o vývoji evropské ekonomiky. Podle údajů agentury AP euro kleslo téměř o 0,9 procenta na 1,311 USD, tedy na nejnižší úroveň od 16. února.
Čtvrtek 28. března 2024 Praha 21:00,New York15:00