Zprávy dne

Strana 11483

Indie se stala partnerskou zemí strojírenského veletrhu v Brně

6.9.2012 04:52Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Indická vláda pro pořádání India Show ročně vybírá pouze dvě nebo tři země světa. Letos jsou to Japonsko a právě Česko. Poprvé se India Show představí v regionu střední a východní Evropy - návštěvníci ji najdou v pavilonu Z brněnského výstaviště.

ECB by dnes měla představit nový plán nákupů dluhopisů

6.9.2012 04:04Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Brusel - Šéf Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi by měl dnes představit konkrétní podrobnosti nového plánu nákupů státních dluhopisů. Finanční trhy doufají, že důrazný signál od ECB by mohl zmírnit dluhovou krizi eurozóny.

Praha dnes oficiálně přebírá řízení evropské satelitní navigace

6.9.2012 04:03Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Praha se ode dneška stane centrem satelitní navigace v Evropě. Slavnostním otevřením ústředí evropské kosmické agentury pro program Galileo (GSA) se završí šestileté úsilí Česka o přesun administrativního centra navigačního systému z Bruselu do Prahy. Agentura začala s ostrým provozem v Holešovicích v pondělí.

ČSÚ zveřejní červencové výsledky zahraničního obchodu

6.9.2012 04:02Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český statistický úřad dnes zveřejní výsledky zahraničního obchodu za červenec. V červnu zahraniční obchod skončil přebytkem 29,4 miliardy korun, což je meziroční zlepšení o 11,8 miliardy korun a nejvyšší kladná bilance ve druhém čtvrtletí letošního roku. Vývoz vzrostl o 5,6 procenta a dovoz o 0,9 procenta.

ČSÚ zveřejní červencové výsledky průmyslu a stavebnictví

6.9.2012 04:01Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Český statistický úřad dnes zveřejní červencové výsledky českého průmyslu a stavebnictví. V červnu tuzemská průmyslová výroba meziročně klesla o 2,2 procenta po květnovém poklesu o 2,4 procenta. Pokles stavebnictví v Česku v červnu zrychlil na 8,4 procenta.

Doménou Davida Packarda byl obchod, Hewlett byl spíše vědec

6.9.2012 01:00Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Washington/Praha - David Packard potkal během studií na Stanfordově univerzitě dva lidi, kteří mu zásadním způsobem ovlivnili život. Seznámil se zde se svou budoucí manželkou Lucile, se kterou měl čtyři děti, a se studentem Williamem Hewlettem.…

EKONOM: Murdochova přehlížená dcera rozehrála boj o vedení koncernu

6.9.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Elisabeth Murdochová obvinila z rok starého skandálu s odposlechy bulváru The News of the World svého bratra, miliardářova nástupce. Podle spekulací si tím odstrkovaná dcera připravuje cestu k převzetí řízení celého koncernu.

EKONOM: Nejbezpečnější banky na světě jsou v Evropě

6.9.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Bankovními ráji, kde jsou peníze klientů v největším bezpečí, jsou Německo, Nizozemsko a Švýcarsko. V žebříčku amerického týdeníku Global Finance se na předních místech umístily i Česká spořitelna a Komerční banka.

Nejistota kolem DPH ovlivňuje finanční trhy. Rychlejší zadlužování zdražuje dluhopisy

6.9.2012 00:00Zdroj: byznys.ihned.czDetail zprávy
Poslanci neschválili klíčové daňové zákony. Ruku pro ně zvedlo jen 94 poslanců, vláda Petra Nečase tedy ztratila ve sněmovně většinu. Hlasování může mít ale nejen politické, ale i ekonomické následky. Jak závažné můžou být?

ČT: Rozšíření závodu Škody Auto v Kvasinách brání jeden pozemek

5.9.2012 19:25Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Kvasiny - Rozšíření závodu Škody Auto v Kvasinách na Rychnovsku brání soukromý pozemek o velikosti 2,5 hektaru. Jeho majitel na něm chce postavit továrnu na vrtulníky. Původně prý měl stavět jinde, ale zastupitelstvo obce mu to neumožnilo. Dnes o tom informovala Česká televize (ČT).

Shell nízkou cenou benzinu neporušuje zákon, rozhodl ÚOHS

5.9.2012 18:23Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
Praha - Petrochemická společnost Shell neporušuje extra nízkou cenou benzinu zákon. Rozhodl o tom Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), uvedl dnes server IHNED.cz. Podle nezávislých pumpařů, kterí si u ÚOHS stěžovali, měl Shell nízkou cenou zneužívat své tržní síly.

Ceny amerických akcií se dopoledne výrazněji nezměnily

5.9.2012 18:15Zdroj: Finanční novinyDetail zprávy
New York - Americké akcie dopoledne zůstaly bez větších změn kvůli nejistotě před čtvrtečním zasedáním Evropské centrální banky (ECB). Investoři doufají, že banka poskytne podrobnosti o svém plánu nákupu státních dluhopisů.
Pátek 29. března 2024 Praha 11:39,New York05:39